Richard de Mos lanceert pro-Zwarte Pietenlied
Entertainment

Richard de Mos lanceert pro-Zwarte Pietenlied.

Oud-PVV Kamerlid Richard de Mos heeft een speciaal Zwarte Pietenlied gelanceerd. De Mos heeft 'tabak' van de verandering van Piet en wil daarom iets losmaken met de clip. 

De Haagse zanger Frans Aschwin zingt mee in de clip, die De Mos in elkaar flanste met de jongerenbeweging van zijn huidige partij Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag. 

Damiën Zeele van de jongerenbeweging, zelf van Surinaamse afkomst, is ook in de clip te zien. Hij deed mee omdat zijn petitie voor Zwarte Piet wel wat meer steun kan gebruiken: "Natuurlijk, het is (een clip) met een knipoog, maar het speelt wel heel erg. We hebben op onze petitie inmiddels meer dan 3.000 handtekeningen binnen. Daar zitten ook wel veel mensen van buiten Den Haag tussen, dus we moeten nog wel even doorgaan. We gaan voor de 10.000."

Pesten

Hoewel de Mos vindt dat Zwarte Piet behouden moet blijven, zegt hij wel pesters aan te willen pakken. Want niemand mag uitgescholden worden voor Zwarte Piet als hij een kleurtje heeft. "Maar je gaat natuurlijk ook niet alle opticiens sluiten omdat kinderen met een bril wel eens worden gepest", legt De Mos uit aan Omroep West

Steun Piet

Hoewel de clip en het nummer geen schoonheidsprijs verdienen ('Het gaat ons niet om het winnen van een MTV Awards') wil De Mos toch dat het veel gedeeld en geliked wordt. "Om zo Zwarte Piet te ondersteunen", aldus De Haagse politicus. 

Oordeel zelf over de kwaliteit van het lied:

Alle artikelen geladen. Overzicht →