Ricksen boos om weigering KLM
Binnenland

Ricksen boos om weigering KLM.

Oud-profvoetballer Fernando Ricksen is boos op KLM, omdat hij werd geweigerd op een vlucht. Dat deed de vliegtuigmaatschappij omdat hij vanwege zijn ziekte zijn veiligheidsgordel niet zelfstandig los zou kunnen krijgen.

"Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten", aldus zijn biograaf Vincent de Vries tegen het AD

"Fernando wilde vandaag het vliegtuig pakken van Valencia, waar hij ook een huis heeft, naar Amsterdam, maar op de luchthaven werd hij de toegang tot het vliegtuig geweigerd. Als reden kreeg hij te horen dat hij niet zelf zijn riem los zou kunnen maken. Hij zou te ziek zijn om te vliegen, zegt de KLM. Volgens Fernando is dat niet waar. Hij belde mij boos en verdrietig op. Fernando zou zelfstandig naar Amsterdam vliegen, waar ik hem op zou halen. Morgen zou ik met hem door naar Glasgow vliegen, waar we zaterdag een benefiet hebben met een aantal oud-ploeggenoten uit zijn tijd bij Glasgow Rangers. Hopelijk mag hij morgen wel het vliegtuig in en redden we het alsnog." 

De oud-profvoetballer is volgens De Vries verbaasd dat hij werd geweigerd, omdat hij de afgelopen drie maanden vaker heeft gevlogen. KLM zegt de zaak te onderzoeken, maar was niet bereikbaar voor commentaar. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →