Rihanna krijgt haar zin: Kaag pompt 100 mln in onderwijs 

26 september 2018 - 10:47

De gebeden van zangeres Rihanna aan onze minister van Ontwikkelingssamenwerking hebben gehoor gekregen: Sigrid Kaag belooft om de komende vijf jaar jaarlijks 20 miljoen euro te doneren om het onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Dat heeft ze bij de Verenigde Naties in New York aangekondigd. "Onderwijs is een van de prioriteiten van mijn beleid. Het biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen", zo citeert de NOS haar.

Reden voor Kaag om dus 100 miljoen euro ter beschikking te stellen, want dat geld hebben wij nog wel ergens op zolder liggen en zelf toch niet nodig. De investering is vooral bedoeld voor kwetsbare groepen zoals vluchtelingen en ontheemden in hun eigen land en gaat naar het Global Partnership for Education (GPE), waar Rihanna ambassadeur van is.

Toch wel indrukwekkend wat zo'n celebrity allemaal voor elkaar kan krijgen middels een tweet. Sterker nog, het bedrag is zelfs wat meer dan waar om gevraagd werd. Rihanna vroeg 'slechts' om honderd miljoen dollar, en dit zijn euro's dus in dollars zelfs 117 miljoen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie