Rijdende rukker krijgt slechts waarschuwing
Raar

Rijdende rukker krijgt slechts waarschuwing.

Een 36-jarige man die het eind vorig jaar leuk vond om zichzelf in De Zilk en Lisse half hangend uit zijn auto even lekker af te trekken, is er met een waarschuwing en een voorwaardelijke celstraf van zestig uur bij de Haagse politierechter vanaf gekomen.

Schoolgaande meisjes in De Zilt en een fietsende vrouw in Lisse waren eind vorig jaar ongevraagd toeschouwer van de activiteiten van deze man uit Heemstede. "Het was een manier om mij te ontspannen voordat ik naar mijn werk ging", verklaarde hij over zijn daad.

De arme man had destijds ontzettend veel last van stress op zijn werk en schaamt zich bovendien kapot: "Ik realiseerde me eerder niet dat het zo’n indruk kan maken. Ik zou het vreselijk vinden als het mijn dochters zou overkomen." Alsof dat nog niet genoeg is, zijn vrouw was ook niet heel erg blij met haar rukkende man.

Kortom, dit is zo ontzettend zielig allemaal. De rechter vond alles ook heel zielig en was door de spijtbetuiging van de rukker zo onder de indruk geraakt dat ze besloot om hem slechts een voorwaardelijke celstraf op te leggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →