'Rijk moet lappen voor uitkeringen, want asielzoekers' 

21 juni 2018 - 09:49

Ja hoor, het is weer zover: als het aan de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) ligt komt er weer een extra kostenpost voor de landelijke overheid bij.

Zoals u weet gooide ons gastvrij landje in 2016 en 2017 de grenzen wagenwijd open voor alle arme vluchtelingen. Gevolg hiervan was dat gemeenten miljoenen extra moesten betalen voor bijstandsuitkeringen (want asielzoekers doen 'alles' voor werk maar ies moeilijk).

Die uitkeringen - al dan niet met een taalcheck vooraf - zorgden voor een tekort van liefst 540 miljoen euro. Nu krijgen gemeenten dat geld op termijn wel terug, maar ze moesten het wel voorschieten en dus pleit de ROB ervoor dat het Rijk de tekorten in één keer afkoopt, meldt de NOS.

Dat is nog niet alles, staatssecretaris Van Ark dient er voortaan voor te zorgen dat er wel rekening wordt gehouden met "niet-conjuncturele, onbeïnvloedbare, externe effecten, zoals de toestroom van statushouders."

O ja, wilt u weten wat het totale kostenplaatje is van werklozen in ons land (Nederlanders en Nieuwe-Nederlanders)? Bijna zes miljard (!) euro.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie