Rijke kakkers niet gastvrij voor asielzoekers in ‘hun’ reservaat

Rijke kakkers niet gastvrij voor asielzoekers in ‘hun’ reservaat 

08 juni 2023 - 10:33

De gemeente Bloemendaal wil maar liefst 90 asielzoekers opvangen. Dat is natuurlijk een enorm aantal als je het vergelijkt met de aantallen die het twee keer zo kleine Ter Apel moet opvangen. Marielys Roos, fractievoorzitter van Hart voor Bloemendaal, denkt dat er wel plek is in het reservaat voor de vluchtelingen. Maar dat zien de Bloemendalers zelf heel anders. Want kunnen ze hun veel te dure auto’s straks nog wel veilig parkeren?

De bewoners zijn op zijn zachts gezegd niet blij met het plan van de gemeente: “Dat vind ik echt heel moeilijk. Zijn het asielzoekers, of zijn het gelukszoekers?” Onder deze 90 asielzoekers komen ook 30 mannen die hun veiligheid in Bloemendaal zoeken: “Waar zijn die vrouwen dan waar ze voor vechten? Ga je land opbouwen!” De rijke stinkerds zijn duidelijk niet blij dat hun veilige leventje straks enorm gevaarlijk gaat worden: “Wij leven hier natuurlijk in een reservaat. Dat is wel zo, heel beschermend en dan komt er ineens iets tussen”.

Marielys kan zich voorstellen dat de komst van de asielzoekers op problemen kan stuiten: “De argumenten die wij horen zijn veiligheid, de mensen vrezen toch dat er misschien criminaliteit uit voorkomt”. In Bloemendaal zijn natuurlijk genoeg mooie spulletjes om te jatten. Toch zijn er ook mensen die nog enigszins genuanceerd denken over de aankomende situatie: “Het is goedbedoeld voor mensen die het echt nodig hebben, daar is het ook prima voor denk ik. En ook voor mensen die hier aan het werk willen. Omdat misschien een deel van Nederland zelf heel relax achteroverleunt met een uitkering en gewoon niet aan het werk wil”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml