Update: vanavond interview met de Braboneger
Entertainment

Update: vanavond interview met de Braboneger.

De Brabantse caberatier Steven Brunswijk heeft aangekondigd te zullen stoppen met het spelen van het typetje Braboneger. In de huidige deugwereld stuit de naam op steeds meer tegenstand en dat leidt voor Brunswijk naar eigen zeggen tot veel problemen.

Nu hij werkt aan een nieuw theaterprogramma getiteld 'van slaaf tot meester' acht Brunswijk de tijd rijp om zijn beslissing naar buiten te brengen. Gisteren vertelde de 34-jarige comedian bij de Friese talkshow IepenUP Live: Frysk Black dat zijn bijnaam "hem niet verder brengt."

"Ik stop er niet mee omdat ik zwicht voor die kleine groep die altijd zeurt over die naam, maar puur om een brug te zijn tussen wit en zwart. Maar ik merk dat die naam nu eerder een kloof vormt.  Dat heb ik af en toe bij radio- of tv-programma's, zoals laatst tijdens een uitzending van Pauw. Dan zijn ze bijna opgelucht als ze me geen Braboneger hoeven te noemen, maar gewoon Steven", aldus Brunswijk.

Iemand die bij het horen van Brunswijks besluit vermoedelijk van haar stoel af glijdt is de met white guilt vervulde Tanja Jess.

Update 14.03 uur: Zojuist hebben wij met Brunswijk gesproken over zijn besluit. Hoe dat verliep kunt u vanavond aanschouwen op onze site/Facebook/YouTube/Twitter en Instagram.

Alle artikelen geladen. Overzicht →