RIP: Jan Rot (64) verliest strijd tegen darmkanker

RIP: Jan Rot (64) verliest strijd tegen darmkanker 

22 april 2022 - 14:56

Helaas... Jan Rot is vanochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt in een bericht op zijn Facebookpagina. De zanger, componist en schrijver had uitgezaaide darmkanker.

"Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten", luidt het bericht. "Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart."

Voor wie het niet weet: Rot was schrijver van boeken en liedjes en hij vertaalde de teksten van musicals als Hello, Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand. Eerder deze maand verscheen zijn afscheidsalbum I.P.V. Kaarten.

Rot maakte in augustus 2021 bekend dat hij uitgezaaide kanker had. De muzikant was in zijn column voor het AD en op sociale media erg open over zijn ziekte. Dat was Rot ook op tv toen hij in januari 2022 voor de tweede keer meedeed aan De Slimste Mens, wat een van zijn laatste wensen was. In 2012 verloor Rot de finale, tien jaar later vloog hij er tijdens de kwartfinale uit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml