R.I.P. de Telefoongids
Binnenland

R.I.P. de Telefoongids.

Goedemorgen boeren, burgers en buitenlui. Met het afschaffen van de Telefoongids verdwijnt er wederom een stukje nostalgie uit ons leven.

De meesten van u herinneren de vuistdikke belbijbel nog uit de tijd voordat internet zijn intrede deed. Wij deden leuke dingen met het boek, zo zochten we nummers van pizzakoeriers en dames van lichte zeden op. Die bestelden we dan voor de buren. Dat was pas echt lachen.

Hoe dan ook, na 137 jaar is het vanaf dit jaar echt finito met de Telefoongids. In 2008 begon de reuring over dit papierverslindende boekwerk via de online petitie 'stopdetelefoongids.nl'. Volgens de initiatiefnemer vonden ook niet-boomknuffelaars het zonde van het papier. Naar aanleiding van de pagina 'sterftelefoongidssterf.nl' van internet-ondernemer Alexander Klöpping werd er in 2012 aandacht aanbesteed in de Tweede Kamer.

In 2014 sprak DTG af met het ministerie van economische zaken dat het boek tot eind 2017 afgedrukt zou worden. Nu uit onderzoek blijkt dat nog maar twee procent van de gebruikers waarde hecht aan het boek in papieren vorm. Dit zijn senioren die wonen in de buitengebieden van ons land.

Hadden de boeken buiten seniorengebruik verder helemaal geen functie meer? Jawel hoor. Wacht dacht u van het wereldrecord telefoonboek scheuren en het opblazen van de boeken? Ook leuk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →