Rita Verdonk: 'Rutte is door dat liegen bij mij wel erg door het ijs gezakt'

Rita Verdonk: 'Rutte is door dat liegen bij mij wel erg door het ijs gezakt' 

24 februari 2022 - 16:03

Mark Rutte en Rita Verdonk zijn best wel weer on speaking terms: "Je kunt wel boos blijven maar daar moet je wel overheen kunnen stappen. Dus we hebben een heel leuk gesprek gehad. maar de premier is wat de oud-minister betreft door al dat liegen wel erg door het ijs gezakt."

In de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop geeft ze in gesprek met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen antwoord op de vraag of wij de politiek nog wel kunnen vertrouwen? "Dat is de reden dat ik bij Hart voor Den Haag zit. Maar ik heb maar vertrouwen in een beperkt aantal mensen", aldus Verdonk.

Lichtpuntjes zijn Pieter Omtzigt, Renske Leijten maar ook Caroline van der Plas. Volgens haar is de grote portefeuille die minsters hebben een probleem en het ambtenarenapparaat dat erachter zit. En de nieuwe bestuurscultuur waarover gepraat wordt? "Ik denk dat we alleen maar hoop kunnen putten uit mensen die de schouders eronder blijven steken om het beter te maken. Uit mensen als jij en ik die dingen aan de orde durven blijven stellen." Als mensen eerlijk zouden zijn zou het al erg schelen: "Je ziet veel te veel mensen die persoonlijk het één zeggen, maar in de Kamer het ander."

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml