RIVM en GGD strooien met gratis condooms voor hitsige jongeren

RIVM en GGD strooien met gratis condooms voor hitsige jongeren 

10 augustus 2023 - 11:27

Het wordt beter weer, het festivalseizoen is in volle gang en de introductieweken dienen zich aan: dat betekent dus dat de komende tijd massa's jongeren met een overdosis testosteron de bloemetjes buitenzetten. 

En u weet hoe dat gaat. Lekker weer, feestje, pilletje, drankjes en voordat je het weet lig je als gast zo tussen de lakens met een of andere chick (of andere gast, wij zijn inclusief) waarvan je de naam niet eens weet.  Dat is natuurlijk allemaal prima, als je het maar wel veilig doet, met condoom dus. En dat is het probleem: jongeren hebben daar helemaal geen zin in. Die hangen hem er liever gewoon meteen in zonder al dat gepruts met condooms.

Bij het RIVM maken ze zich daarom zorgen. Het aantal soa's in Nederland neemt toe en om dat tegen te gaan delen het RIVM (en GGD'en) op festivals en bij introductieweken van opleidingen ruim 40.000 condooms uit met de boodschap: geef liefde, geen soa.

Zeker het aantal gonorroe-gevallen is het afgelopen jaar erg toegenomen, net als in landen om ons heen. Nu denkt u natuurlijk: als ik gonorroe krijg, so what? Antibiotica-kuurtje ertegenaan en knallen. Maar daar zit het gevaar: in ons landje zijn alle gonorroe-gevallen tot nu toe te bestrijden met antibiotica, maar in Engeland zijn er al enkele gevallen bekend waarbij antibiotica niet aansloeg. Wat moet je dan?

"Als je je kan beschermen, doe dat dan ook." Dat betekent dus: doe een condoom om. En als dat een keer misgaat, laat je testen en breng je bedpartners op de hoogte over de uitkomst", aldus RIVM-arts Rosa Joosten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml