RIVM: 'Feestvierende jongeren: houd je aan maatregelen!'

RIVM: 'Feestvierende jongeren: houd je aan maatregelen!' 

16 juni 2021 - 10:55

Eindexamenleerlingen die EINDELIJK lekker kunnen feesten nu ze verlost zijn van de middelbare school en na maanden thuis te hebben gezeten voortaan het ruige studentenleven induiken. En al die andere jongeren die lekker vakantie vieren alsof er niks aan de hand is: allemaal leuk en aardig, maar wisten jullie wel dat het in het buitenland levensgevaarlijk is vanwege het coronavirus?

Zoals u misschien zelf ook wel gedaan heeft gaan al die jongeren namelijk landen als Spanje en Portugal opzoeken: "Ik snap dat je wil feesten en vieren, maar houd je dan wel aan de maatregelen en laat je testen bij de GGD als je thuiskomt, ook als je geen klachten hebt', aldus het RIVM. 

We willen tenslotte niet meer met het hele land thuis in lockdown zitten. In Spanje bijvoorbeeld, houdt het coronavirus momenteel vrolijk huis in de leeftijdscategorie tussen 15 en 29 lentes. Die jongeren daar zijn nog lang niet geprikt (Spanje is wat traag en daar worden momenteel de veertigers gevaccineerd) en elk weekend moet de Policía duizenden jongeren verdrijven uit parken, pleinen en stranden.

Brandhaarden zijn vooral de uitgaansgebieden in steden als Barcelona en Sevilla (noot van de redactie: nog altijd lager dan hier in Nederland, maar dat maakt niet uit): elk Spaans of Portugees coronavirusdeeltje is er één teveel en dus moeten jongeren vooral zich aan alle maatregelen houden. Daar gaat u vast naar luisteren...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml