Robben wil met Sneijder bondscoach kiezen
Sport

Robben wil met Sneijder bondscoach kiezen.

Robben en Sneijder weten wat, of beter wie, er nodig is om de spelersgroep van Oranje naar het WK te loodsen. "Wij zitten veertien jaar bij Oranje. We weten wat voor spelersgroep we nu hebben en wie daar bij zal passen", zei Robben na afloop van Nederland - Italië (1-2).

De naam die het meest rondzingt is de, voor het laatste WK nog zo verguisde trainer, Louis van Gaal. Robben wil er nog niet aan. "Ik heb Van Gaal heel hoog zitten, maar ik vind het nu nog te vroeg om op namen in te gaan", aldus Robben tegenover FOX Sports en de NOS. Het waren nogal heftige dagen volgens Robben, die het ontslag van Blind niet zag aankomen. "Ongelooflijk hoe snel alles in 24 uur kan veranderen."

Hoewel het voor Robben nog te vroeg is, lijkt de rest van het land te schreeuwen om Louis. Maar een goede vervanger voor Danny Blind vinden wordt misschien nog lastig. Veel trainers, waaronder Louis van Gaal hebben al bedankt voor de eer. Het Nederlands elftal speelt 9 juni de volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

De kanshebbers volgens "de kenners":

1. Louis van Gaal
2. Ronald Koeman, samen met Erwin Koeman
3. Frank de Boer
4. Frank Rijkaard
5. Henk ten Cate, samen met Ruud Gullit
6. Clarence Seedorf
7. Dick Advocaat

Alle artikelen geladen. Overzicht →