Robert Gesink doet niet mee aan de Tour
Sport

Robert Gesink doet niet mee aan de Tour.

Wielrenner Robert Gesink doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. Hij liep tijdens de Ronde van Zwitserland een hersenschudding op en daarvan is hij nog niet hersteld.

Gesink reed tijdens de Ronde van Zwitserland met zestig kilometer per uur in een kuil en viel daarna op zijn koppie: "Mijn helm is doormidden, maar ik weet er niks van. Sowieso niets van wat er vandaag allemaal is gebeurd. Ik kan me herinneren dat ik ben gestart, daarna ben ik het kwijt."

"De laatste dagen zijn uitputtend geweest. Een paar uurtjes fietsen en daarna zo lang mogelijk slapen. Ik heb op een harde manier ondervonden dat een hersenschudding serious business is", zo citeert het AD de man uit Varsseveld.

"Omdat ik niet zoals gepland heb naar de Tour kunnen opbouwen, heeft het geen zin om te starten in de zwaarste wedstrijd van het seizoen", zo zegt de wielrenner van Lotto-Jumbo. "Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →