Robje Jetten: 'Hele delen van NL van het gas af als dat moet'

Robje Jetten: 'Hele delen van NL van het gas af als dat moet' 

15 maart 2022 - 10:18

Minister Rob Jetten (Klimaat)  dreigt zegt dat hele gebieden in Nederland misschien van het gas worden afgesloten als 'in het zwartste scenario' er echt schaarste ontstaat. En dan heeft u dus lekker pech.

In dit uiterste geval kan worden besloten om na bedrijven - die als eerste de klos zijn - ook ‘hele delen van Nederland’ af te sluiten van aardgas. "Dat kan een gemeente zijn, een provincie of een heel landsdeel", aldus Jetten over het crisisplan van de overheid in het AD.

Zover is het nog niet, maar kan niet worden uitgesloten. Nederland is voor zo’n 20 procent afhankelijk van Russisch gas, de hele Europese Unie voor zo’n 40 procent. Daarom maakt ons kabinet alvast plannen voor als het zover is dat het overgebleven gas verdeeld moet worden. Komt hem dat even goed uit als Klimaatminister.

Dat plan is om met de zomer in aantocht meer gas op te slaan, meer gas te importeren uit andere (niet-Russische) landen, of anders de boel in Groningen weer op te pompen. Maar mocht dat niet lukken, dan gaat u maar lekker in de kou zitten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml