Overname Roda JC on-hold, financier opgepakt
Sport

Overname Roda JC on-hold, financier opgepakt.

Maanden was niet helder waar de nieuwe financier van JC Roda, Aleksei Korotaev, te vinden was maar eindelijk is er meer duidelijkheid. De man zou in februari zijn gearresteerd en sindsdien in de bak zitten. De voetbalclub zet de overname daarom voorlopig on-hold.

Volgens de woordvoerder van het beleggingsbedrijf van Korotaev, AK Investment Holding, wordt de zegsman beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Hij is in hechtenis genomen en al zijn bezittingen zijn bevroren, meldt hij aan De Telegraaf.

In het persbericht van het bedrijf wordt beweerd dat de arrestatie van Korotaev niks te maken heeft met fraude of zijn eerdere betalingen aan Roda JC. Volgens het bericht is hij slachtoffer van een misverstand.

Roda JC zelf meldt dat Korotaev uitsluitend voorovereenkomsten heeft getekend en aan alle financiële verplichtingen heeft voldaan. De aandelenoverdracht heeft nog niet plaatsgevonden. De club wil dat eerst alles eerst grondig en spoedig wordt onderzocht voordat er verder wordt gehandeld over de overname. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →