Rode Kruis breidt voedselhulp in NL uit

Rode Kruis breidt voedselhulp in NL uit 

15 november 2022 - 12:41

Fijn land hè, dat Nederland? Ons land schijnt een van de rijksten ter wereld te zijn, maar daar is bar weinig van te merken. Het is zelfs zo erg dat het Rode Kruis voedselpakketten moet droppen bij arme gezinnen. Triest. 

Vanaf volgende week worden ontbijtpakketten uitgedeeld aan arme gezinnen met kinderen in Noord-Nederland. "Dat gebeurde al in de provincies Utrecht en Friesland, maar volgens de hulporganisatie houden steeds meer mensen te weinig geld over om voldoende en gezond eten te kopen voor hun gezin", meldt de NOS.

"We horen echt schrijnende verhalen van mensen die de hele week alleen maar pannenkoeken eten, omdat ze geen geld hebben voor fruit of groente", zei Nicole van Batenburg van het Rode Kruis in het NOS Radio 1 Journaal. En soms eten de ouders niet, zodat hun kids wel kunnen eten.

Dan nog even een trieste constatering: het Rode Kruis denkt dat in Nederland 400.000 mensen voedselhulp nodig hebben en verwacht dat dit aantal enorm gaat toenemen. Allemaal door stijging van de vaste lasten, waar ook weinig op bezuinigd kan worden. Applausje voor onze regering!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml