Rode Kruis: 'Haal IS-bruidjes maar terug, kunnen ze berecht worden'

Rode Kruis: 'Haal IS-bruidjes maar terug, kunnen ze berecht worden' 

01 juli 2021 - 10:29

Zoals u weet heeft onze demissionair-minister Grapperhaus laatst een vrouw uit IS-gebied teruggehaald die zat opgesloten in een Koerdisch kamp en staan nu andere IS-vrouwen in de rij om ook terug te keren, want Nederland is toch wél fijn om in te vertoeven. 

Het Rode Kruis vindt het een goede zaak als ons landje hen zou toelaten. Niet omdat we de vrouwen dan kunnen knuffelen en een tweede kans in onze vrije maatschappij kunnen bieden, maar omdat ze dan eerlijk berecht kunnen worden want: "Iedereen heeft recht op een eerlijk proces en om op een menselijke manier behandeld te worden", zegt Juriaan Lahr, hoofd Internationale Hulp bij het Rode Kruis.

Het Rode Kruis benadrukt overigens dat het een neutrale organisatie is "die geen partij kiest in een conflict". "Het is aan het rechtssysteem om deze vrouwen al dan niet te veroordelen. We hebben begrip voor de moeilijke afwegingen die landen moeten maken als het gaat om deze kwestie. Toch ziet het Rode Kruis geen andere oplossing dan dat landen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen burgers", aldus Lahr.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml