Roekeloze Russen knallen erop los, nemen kerncentrale Zaporizja over

Roekeloze Russen knallen erop los, nemen kerncentrale Zaporizja over 

04 maart 2022 - 10:38

Poetin, Poetin, Poetin... De dictator president van Rusland doet er werkelijk alles aan om buurland Oekraïne zo snel mogelijk op de knieën te dwingen. En als dat op de conventionele manier niet lukt, dan maar gewone burgers terroriseren. Gisteren werden al scholen aangevallen, afgelopen nacht is na hevige gevechten de grote kerncentrale Zaporizja overgenomen.

Nu kunt u natuurlijk denken, wat merken burgers daarvan? Nou, alles, wat dacht u wanneer er een verdwaalde bom of raket een van de zes (!) reactoren raakt en het koelsysteem niet meer functioneert? Dan krijgen wij vanzelf een Tsjernobyl of Fukushima 2.0.

De Oekraïense president Zelensky spreekt dan ook van "nucleaire terreur" en roept Europa op om wakker te worden. Ook experts spreken van een schending van het oorlogsrecht. Overigers is er geen verhoogde radioactieve straling gemeten en aanwezig personeel houdt de situatie in de gaten.

Ongeveer 20 procent van de Oekraïense elektriciteitsvoorziening komt van de kerncentrale vandaan, maar niet getreurd: Poetin belooft (tuurlijk) dat de centrale gewoon blijft functioneren als vanouds.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml