Roemeen bekent doden Visser en vriend
Binnenland

Roemeen bekent doden Visser en vriend.

De Roemeen Valentin I. heeft de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013 doodgeslagen.

Dat heeft de 62-jarige verdachte vanmiddag bekend tijdens de rechtszaak over de dubbele moord in de Spaanse stad Murcia, melden plaatselijke media.

De Roemeen ontkende echter dat er sprake was van een vooropgezet plan. "Ik ben niet betaald om ze te vermoorden", zei hij. "Het liep gewoon zo."

Geld betaald

De 39-jarige Spaanse hoofdverdachte Juan C. wees I. vanmiddag voor de rechtbank in Murcia (Zuidoost-Spanje) als dader aan. C. gaf ook toe dat hij I. geld had betaald om Severein in mei 2013 te vermoorden. De Roemeen zou ook degene zijn geweest die de lichamen in stukken hakte om de stoffelijke resten makkelijker te kunnen vervoeren en begraven.

'Geen plan'

Volgens de advocaten van de verdachten liepen de gebeurtenissen uit de hand tijdens de bijeenkomst waarbij Visser en Severein uiteindelijk werden gedood. "Er was geen plan vooraf", benadrukte de advocaat van C., José María Caballero, vrijdag al.

Aanklager Verónica Celdrán zei toen dat er wel degelijk een plan was. Juan zou de moord beraamd hebben vanwege een zakelijk conflict met Severein.

Alle artikelen geladen. Overzicht →