Roemeense roversbende loopt tegen de lamp
Binnenland

Roemeense roversbende loopt tegen de lamp.

Roemenen blijken net als eksters een voorliefde te hebben voor alles dat glimt. Zo lieten wij u eerder al zien hoe nep-gehandicapten u in Utrecht dagelijks al bedelend geld euromuntjes proberen af te troggelen, en was er vorige week nieuws over een groepje Oostblokkers dat een oud vrouwtje subtiel van haar ketting ontdeed bij het vragen naar de weg.

Roemenen kunnen echter ook een stapje verder gaan. Zo is eergisteren op een bungalowpark in het Gelderse Otterlo een roversbende, bestaand uit vijf Oost-Europeanen, in de kraag gevat. De boeven worden verdacht van het stelen vanuit tenminste zeventien rijdende vrachtwagens.

De groep zou dit hebben gedaan door met eens speciaal geprepareerde auto, via een open dak de deuren van trucks te forceren en de lading vervolgens over te hevelen. Klinkt als een aardig film-scenario.

Afgelopen week ging het voor de 'arbeidsmigranten' opeens mis, toen brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland de politie tipte nadat het roversgezelschap opnieuw toesloeg.

Bij het inrekenen van de Roemenen werd een gigantische lading iPhones gevonden. De mobieltjes vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 500.000 euro. Omdat de kudde zo'n beetje heel Europa onveilig heeft gemaakt, is nog niet bekendgemaakt waar zij voor het hekje moeten verschijnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →