Romantiek op de snelweg: lekker glaasje prosecco uit een kerstmok 

23 juni 2023 - 14:56

Het leven op de weg kan soms best eenzaam zijn. Uren en uren achter elkaar rondtuffen op de rechterbaan. Alleen maar auto’s voor je en niemand om mee te praten. Daarom is het gezellig om soms samen op pad te gaan. Brenda en haar man Jordy zijn allebei vrachtwagenchauffeur en mogen in deze aflevering van Vlaamse Meiden die Rijden samen de weg op: “Als je elkaar niet veel ziet door de week, is samen rijden weleens fijn.” Al denkt Brenda daar anders over: “Ik krijg het op mijn heupen van samen rijden”.

De tortelduifjes hebben elkaar ook bij het transportbedrijf ontmoet. Jordy werkte als vrachtwagenchauffeur maar Brenda zat nog op de heftruck omdat ze nog geen rijbewijs had: “Hij was gewend dat er een oudere meneer op die heftruck de hoek om kwam. En nu hoort hij ineens die heftruck zo vroom de hoek om komen. ‘O zegt hij, zit daar nu een vrouw op?’ De vonk was er”. Waarschijnlijk hebben vrachtenchauffeurs ook hun eigen soort romantiek. Want echt rozenblaadjes en waxinelichtjes zie je niet in de cabine.

Saidja rijdt al de hele week alleen rond op de snelwegen van België en dat is natuurlijk heel erg ongezellig. Gelukkig is haar vriendin Sofie, die ook ladytrucker is, in de buurt. Ze besluit haar als verrassing op te wachten op de parkeerplaats en samen rijden ze verder, kletsend via de CB-radio: “We zijn twee handen op één buik en als je dan ook nog samen kunt rijden. Dat is hartstikke leuk”. Ze gaan gezellig samen frietjes eten en drinken een lekker glaasje prosecco uit een kerstmok. Ze nemen het er even lekker van nu ze samen zijn hoor.

Klik hier om de hele aflevering terug te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml