'Ronaldo-mot schrijft geschiedenis!'
Raar

'Ronaldo-mot schrijft geschiedenis!'.

Wat betreft museumdirecteur Kees Moeliker was een mot gisteren de 'man' of the match tijdens de EK-finale. Hij zou de mot die op het gelaat van een wenende Ronaldo ging zitten maar wat graag in zijn Natuur Historisch Museum in Rotterdam hebben.

"Dat hele stadion zat vol met motten. Dit is historisch!", aldus Moeliker volgens het ADVia Twitter heeft de enthousiasteling een oproep gedaan om de EK-motten veilig te stellen.

Leuk hoor, dat Portugal zijn eerste Europese titel heeft gepakt, maar volgens Moeliker schrijft toch vooral de zogenaamde Gamma-uil (een reguliere nachtvlinder) historie. "Ik ben niet zo'n voetballiefhebber, maar toen ik hoorde over beestjes op het veld was mijn interesse gewekt", vertelt de mottenfanaat. "Vooral die prachtige scène met - hoe heet-ie ook alweer - Ronaldo, waarbij een motje op zijn tranen afkomt. Toen dacht ik: dat is er eentje die we moeten hebben".

In het Natuur Historisch Museum zouden de 'Ronaldo-mot' en zijn collega's zich in goed gezelschap bevinden. Het museum huisvest de dominomus, Tweede Kamermuis, necro-eend en traumameeuw (alleen de terror-oehoe ontbreekt nog).

Alle artikelen geladen. Overzicht →