Rondtrekkende bendes roven steeds vaker uw spullen

Rondtrekkende bendes roven steeds vaker uw spullen 

07 juli 2023 - 09:59

Maar natuurlijk, gooi de grenzen open! Wat kan er fout gaan? Nou, dit bijvoorbeeld: criminele bendes uit het buitenland komen naar Nederland om de boel eens lekker leeg te roven. Ze zijn dan ook steeds vaker betrokken bij vermogensdelicten, blijkt uit politiecijfers.

Bij een kwart van de vermogensdelicten van afgelopen jaar is er wel een verdachte in beeld maar die is niet in Nederland geboren, heeft geen Nederlands adres én geen Nederlandse nationaliteit, meldt WNL.

Dat schiet lekker op zo. Niet alleen gaat het om ouderwetse huis, tuin en keuken-diefstal als winkeldiefstal, inbreken en zakkenrollen, maar ook om zaken als het stelen van gps-apparatuur uit landbouwvoertuigen en e-bikediefstal. "We zien nu valse framenummerstickers die ze over het echte framenummer plakken en valse laadbrieven. Dus als de politie ze controleert en niet verder doorkijkt, dan komt alles overeen en lijken de papieren in orde", aldus oom agent.

Waar komen deze ongewenste vreemdelingen vandaan? Nou, zij komen uit verschillende gebieden: onder andere uit Oost-Europa, de Balkan en Zuid-Amerika. Maar ook - en daar zijn ze weer - de criminele veiligelanders uit Noord-Afrika, die misbruik maken van de asielprocedure. Gelukkig gaat over die asielprocedure binnenkort het kabinet vallen vandaag verder overlegt worden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml