Rook-controleur snapt rokers, festival krijgt dikke boete
Binnenland

Rook-controleur snapt rokers, festival krijgt dikke boete.

We schetsen een scenario: Een mooie dag op het festival Gaasper Pleasure. Terwijl iedereen blij staat te wezen, zijn er twee personen belast met het bespioneren van de overige aanwezigen. Het zijn de alom verguisde controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Aan hen de schone taak rokers te signaleren.

En dat lukt gelukkig. De controleurs hebben op één avond driemaal succes. Het mocht dan even duren, aan het eind van de avond gaan de twee moe, maar weliswaar voldaan naar huis. Onder hun arm draagt het tweetal maar liefst achttien pagina's aan opgemaakt procesverbaal, waarin de bevindingen en handelingen van bezoekers tot in detail staan beschreven. De baas moet nu wel tevreden zijn, dat kan bijna niet anders.

Zomaar een stukje uit het PV (Procesverbaal): "Ik zag dat vrouw 1 een trekje van haar brandende sigaret nam in het zicht van de personen achter de bar". "Ik zag dat vrouw 1 een blauw/grijze rookwalm uitblies. Ik rook de penetrante geur van tabaksrook. "Ook werd een man van rond de vijftig 'betrapt' die een sigaret opstak vlak voor de neus van de beveiligers van het bedrijf Mondial Security, aldus de ambtenaar van dienst.

De organisatie van het festival is minder gelukkig nadat er 1.500 euro aan boete op de mat plofte.

Alle artikelen geladen. Overzicht →