'R.K. basisschool stopte zedendelict in doofpot'
Binnenland

'R.K. basisschool stopte zedendelict in doofpot'.

Verrassing! Een zedendelict bij een Rooms-katholieke instelling! In dit geval een vrijwilliger op een basisschool die zijn handjes niet af kon houden van een kleuter. Naar goed katholiek gebruik is bovendien geprobeerd de boel binnenskamers te houden. 

De ouders van het jonge slachtoffertje deden voor de zomer al aangifte bij de politie, maar pas nadat de getipte Telegraaf navraag deed bij het schoolbestuur en de directie werden de ouders van leerlingen 'ineens' geïnformeerd.

Ook werd toen pas de 38-jarige kindermisbruiker opgepakt, volgens de politie 'gewoon' toeval dat ze net op het moment dat deze zaak in de media dreigt te verschijnen eindelijk in actie komen. 

Ouders zijn in elk geval geschokt. Sommigen moesten het nieuws op het schoolplein vernemen omdat ze de mail van de directie, pas 's-middags in alle haast verstuurd, nog niet gezien hadden. En uitleg krijgen van die directie? Ho maar! 'Ga maar naar de politie, die doen nog onderzoek', kregen ze te horen.

Is er dan helemaal niets positiefs te vermelden? Jawel, de school heeft op zijn minst de man sinds de zomer op non-actief gesteld. Dat is in elk geval iets.

Alle artikelen geladen. Overzicht →