Rosenmöller belichaming van álles wat mis is met NL

Rosenmöller belichaming van álles wat mis is met NL 

03 december 2022 - 11:19

Hilarische tekst uit een interview met Paul Rosenmöller: ‘Doodziek wordt hij van de verhalen over zijn uiterlijk. Paul Rosenmöller wordt gezien als één van de aantrekkelijkste mannelijke politici, een verademing te midden van de vele grijze muizen op het Binnenhof. De ideale schoonzoon: leuk, vlot, sportief en goedgebekt, maar toch beschaafd.’

Een tekst uit de vorige eeuw (1998), uit een krant die op sterven na dood is: Trouw. Van die beschaving is weinig over als hij in 2002 Pim Fortuijn verwenst te blijven bloeden tot na de verkiezingen. Tot die verkiezingen hoefde Rosenmöller niet te wachten, negen dagen eerder klaarde Volkert van der Graaf die klus. Opgeruimd staat netjes, ja, het geweldsmonopolie zowel in woord als daad ligt al decennia bij Links, GroenLinks. Ook uit het Trouw interview: ‘Met Paul kon je lachen. Maar wat de doorslag gaf, was zijn betrouwbaarheid als onderhandelaar’.

Fast Forward naar 2018: Leefbaar Rotterdam wordt met elf zetels de grootste partij, onderhandelaar Rosenmöller kreeg het voor elkaar om de partij van Pim uit het bestuur van de stad te houden. De meest onbetrouwbare hond uit de parlementaire geschiedenis heet Rosenmöller, Paul Rosenmöller. En wat ze bij GroenLinks heel goed weten, is dat onkruid niet vergaat en dus wordt Paul Rosenmöller, die volgend jaar 67 wordt, opgetrommeld als lijsttrekker voor de verkiezingen van de Eerste Kamer in maart 2023. Normale mensen krijgen op hun 67ste AOW, Rosenmöller wil nog wat extra cashen met een Eerste Kamerlidschap, alsof dat staatspensioen wat hij bij elkaar heeft ‘verdiend’ met zijn politieke carrière niet genoeg is. Alsof zijn hele aanwezigheid in de afgelopen decennia niet voldoende was. Alsof wij Nederlanders het niet verdienen om te genieten van een politiek gremium zonder ouden van dagen, die al hun uiterste best gedaan hebben om dit land in een chaos te storten. Wanneer is het genoeg? Wanneer gaan deze mensen een klooster in om hun zonden te overdenken? Liefst in een ver oord, Siberië of zo?

Lachwekkender wordt het niet, zeker als je dan leest dat Mei Li Vos, de huppeltrut van de PvdA die ooit tegen me verzuchtte ‘meer te zijn dan een leuk koppie in een jurkje’, de lijsttrekker wordt bij de PvdA. Hilarisch is de hybris van Rosenmöller die claimt dat GroenLinks en PvdA na de Provinciale Statenverkiezingen samen de grootste fractie in de Eerste Kamer willen vormen. Hoe wereldvreemd zijn deze mensen? De lieden die eerst vol verve op de GroenLinks Pol Pot adepten stemden, zijn geëvolueerd tot Forumkiezers – de vergeef de jeugd, zij weet niet wat zij doet. De boeren, nog steeds de grootste strijders én voeders van zowel ons land als van de rest van de wereld, stemmen op Carolien of Geert. Iedereen die baalt van VVD, CDA, D66 overweegt Ja21, BVNL maar eindigt bij Geerts PVV. Daarbij worden GroenLinksers en PvdA’ers ook wakker: Geert is hun vriend. Sociaal, betrokken en voor vrijheid in plaats van hautain paternalisme.

Paul Rosenmöller is de belichaming van álles wat mis is met Nederland. Van het overschot aan asielzoekers, van de drama’s met Mocro’s, van alles waar een politiek achterkamertjesgeurtje aan zit. Het is tijd om Nederland van Paul Rosenmöller te verlossen en nee, niet zo radicaal als hij het Pim Fortuyn toewenste. Maar het is meer dan tijd dat deze ‘ideale schoonzoon: leuk, vlot, sportief en goedgebekt, maar toch beschaafd’, beseft dat hij allang niet meer ‘één van de aantrekkelijkste mannelijke politici’ is maar niets meer dan één ‘van de vele grijze muizen op het Binnenhof.’ Waar was jullie verstand, Trouw? Schreef Asha in 1998 ook al voor jullie?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.