Rot op met je gebedsherrie

Rot op met je gebedsherrie  

24 oktober 2019 - 12:01

Alleen in een land dat zichzelf verloochent kan het zo ver komen dat een geïmporteerde godsdienst de macht overneemt en middels de gebedsoproep de islamitische bezetting de wijk in galmt. Maar dat mag je allemaal niet zeggen. Dat is racistisch. Discriminerend. Terecht dat je bent gereduceerd tot een scribent van omroep PowNed, die omroep waar je als fatsoenlijk mens, laat staan journalist, niet mee geassocieerd wil worden. Hoe zijn die in hemelsnaam tot het publiek bestel toegelaten?!

In een land waar een politicus vervolgd wordt omdat ‘ie “minder minder minder” bezettingsmacht wil en een politica niet vervolgd wordt ondanks dat ze leugens verspreidt over niet bestaand nepnieuws, moet íemand het zeggen. De gebedsoproep in het Arabisch die de Blauwe Moskee over drie weken elke vrijdag de wijk in wil galmen, is een overwinning voor de islam en pure bezettingsdrift. Het is niet leuk, het is niet tolerant, het is niet vooruitstrevend. Nee. Het is discriminerend. Mensonterend. Ordeverstorend. Vrouwonvriendelijk. En vooral: totaal onnodig. Gewoon de wekker zetten. Een sms’je sturen. Een appje, ook goed. Maar nee. De moslims van de Blauwe Moskee moeten hun macht tonen. Macht over de wijk, macht over Nederlanders, macht over heersende normen en waarden, macht over Amsterdam. Niets meer. Niets minder. Maar wee je gebeente als je dit hardop zegt.

Iemand moet de kop van jut zijn. Iemand moet zijn carrière opofferen, zijn reputatie te grabbel gooien en als een Cassandra genegeerd worden. Het vergt nogal wat ruggengraat om in deze tijden columnist te zijn. Je kunt het als bezettingsmacht allemaal nog zo mooi brengen en beweren dat “Allahu Akbar iets heel moois is” (letterlijke woorden Yassin Elforkani, hoofdimam van de blèrende moskee). De enige echte waarheid is dat de bewoners van Amsterdam-West de islam door hun strot geduwd krijgen, met dank aan de Blauwe Moskee en alle stadsbestuurders die zó ruimdenkend zijn. Je zou bijna denken dat ze per uitgezonden minuut herrie 7,50 kopgeld krijgen. In eurootjes. Week in, week uit. Het zal niet de eerste keer zijn dat Amsterdammers te koop blijken, voor weinig ook.

Laat deze columnist je dan zeggen: de islam is niet vriendelijk. En zoekt ook geen dialoog. De islam is gewelddadig, zeker naar vrouwen toe. De islam is niet weg te denken uit Nederland, dat is een feit. Maar laten we ‘m dan beteugelen en niet meer speelruimte geven dan binnen westerse normen en waarden, ónze normen en waarden, geaccepteerd wordt. Ik wil geen club faciliteren die vrouwen onderdrukt en mishandelt, ik vind dat niet tolerant, dat ís niet tolerant. En het kan me niet schelen hoe politici of moskeebestuurders dat weten recht te praten. Ik ben geen boer, ik heb geen trekker, laat staan dat ik een boodschap verkondig die goed valt in blank Hilversum (met je geneuzel over diversiteit, neem die moslims dan zélf in dienst joh). Maar ik verloochen mezelf dan ook niet en zal nooit vrijwillig op mijn rug liggen en me laten nemen door islamieten. Het is de dood of de gladiolen – en uiteraard weggezet worden als racist.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie