Rotterdam bant Turks sprekende trouwambtenaar
Binnenland

Rotterdam bant Turks sprekende trouwambtenaar.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft trouwambtenaar Aydin Akkaya per brief laten weten dat hij geen huwelijken meer mag voltrekken in de stad. Akkaya wilde afgelopen april een plechtigheid in het Turks doen, maar kreeg het daarop aan de stok met een Rotterdamse ambtenaar.

Akkaya: "Ik had mijn eerste zin nog niet af, of ze riep van achter in de zaal: 'Wat zegt u?' Ik vertaalde het voor haar en vervolgde mijn verhaal. Maar ze bleef maar interrumperen. Ik dacht: dit kan niet waar zijn? Ik heb de speech uiteindelijk maar ingekort."

Na afloop van zijn praatje zou de Turk bij de woordenwisseling tussen hem en de Rotterdamse trouwambtenaar uit zijn vel zijn gesprongen. De gemeente verwijt hem nu 'gedrag dat niet bij een ambtenaar past'. Volgens Akkaya klinkklare onzin: "Het klopt dat ik haar geen fijne dag heb gewenst, maar ik vind dat ik nog heel fatsoenlijk ben gebleven nadat zij de huwelijksvoltrekking zo heeft gefrustreerd."

Klacht
De verbolgen trouwambtenaar overweegt volgens het AD een klacht in te dienen bij de gemeente Rotterdam. Niet dat dat volgens Akkaya iets zal veranderen. "Ik had zelf al besloten nooit meer een huwelijk in Rotterdam te voltrekken."

Alle artikelen geladen. Overzicht →