Rotterdam gaat polarisatie vernietigen 

27 september 2018 - 14:04

Rotterdam, de stad waar Turkse protesten en anti-islamdemonstraties het straatbeeld bepalen, gaat iets doen aan de onrust tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies in de stad. De komende vijf jaar zal er daarom flink gewerkt worden aan integratie en het tegengaan van polarisatie.

Dat klinkt heel mooi natuurlijk. Niemand zit te wachten op verdeeldheid, racisme en discriminatie in een stad. Het zou fantastisch zijn als iedereen op dag lekker cupcakejes met elkaar zou kunnen bakken. 

Iedereen weet echter dat dat nooit gaat gebeuren. Anno 2018 is de kans groter dat eerdaags de pleuris echt uitbreekt, dan dat er begrip voor eenieder getoond wordt. Mensen blijven namelijk mensen, al geef je 10.000 cursussen, laat je prominente Nederlanders een politiek correct praatje houden en organiseer je dialoog-avonden waarop het beroemde 'gesprek' gevoerd kan worden.

Is het dan allemaal onzin? JA Natuurlijk niet. Er zijn talloze voorbeelden van steden waar cursussen hebben gezorgd voor het uitbannen van polarisatie. Stef Blok sprak onlangs nog over het enorme aantal succesvolle multiculturele samenlevingen die hij kent. Daar moet op voortgeborduurd worden.

Nu de gemeente middels een rapport heeft geconcludeerd dat mensen heel misschien wel op een afstand komen te staan van elkaar, wordt er geld over de balk gesmeten in de poging dat de kop in te drukken. Cupcakjes en bloemetjes-bijtjes-wereld u know. Blijf vooral met elkaar praten, op een dag komt alles goed.

Trouwens, er komen ook een lading betonblokken en onzichtbare maatregelen in Rotterdam bij. Omdat men in de toekomst natuurlijk vredig met elkaar gaat samenleven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie