Rotterdam gaat verkeersaso's aanpakken

Rotterdam gaat verkeersaso's aanpakken 

13 juli 2022 - 14:09

Het is een doorn in het oog van heel Rotterdam: de patsers die in hun patserbakken de straten onveilig maken. Juist bij mooi weer zijn deze patsers actiever dan normaal en deze zomer gaat de stad daarom extra streng optreden.

In de stad komen onder meer extra drempels en flitspalen om hardrijden tegen te gaan. Ook gaan parkeerterreinen en kades waar overlastgevers in en rondom auto’s voor straatintimidatie zorgen op slot. Ook gaat de prioriteit voor verkeershandhaving door de politie omhoog waar de capaciteit het toelaat.

Vincent Karremans, wethouder Mobiliteit wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 'verkeersaso-proof' maken. "De afgelopen jaren hebben we al stevig ingezet op de aanpak van verkeersasociaal gedrag. Dat zetten we de komende jaren door met maatregelen als inbeslagname, gebiedsverboden, geluidsmeters, fysieke ingrepen in de verkeersinrichting en andere maatregelen zoals lawaaiflitsers, roodlichtcamera’s en mobiele flitspalen. Waar nodig, passen we de APV hiervoor aan."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml