Rotterdam gaat verkeersaso's slopen

Rotterdam gaat verkeersaso's slopen 

01 juni 2023 - 10:51

Rotterdam gaat deze zomer weer streng optreden tegen overlast door automobilisten die te snel rijden, herrie maken en onveilige situaties veroorzaken. Donderdag gaat het zogeheten Zomeroffensief tegen verkeersasocialen van start. Volgens de gemeente ergeren Rotterdammers zich massaal aan het gedrag van deze bestuurders.

Drukke straten in het centrum, zoals de Aert van Nesstraat, Kruiskade, Meent en het Schouwburgplein worden op donderdag- tot en met zondagavonden tijdelijk afgesloten vanaf 22.00 uur tot ver in de nacht. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten blijven de straten wel open. Ook gaat de politie intensievere verkeerscontroles houden.

De afgelopen jaren zijn al verschillende maatregelen genomen. Zo gaan op uitgaansavonden ook buiten de zomerperiode straten waar veel horecagelegenheden zijn, zoals de Meent, het Schouwburgplein en de Witte de Withstraat, op slot voor autoverkeer.

Het is voor het derde jaar op rij dat Rotterdam dit zomeroffensief organiseert. De ervaringen van de afgelopen jaren worden gebundeld in een actieplan tegen verkeersmisdragingen, dat later deze zomer wordt gepresenteerd. Rotterdammers die last hebben van verkeersaso's kunnen dat doorgeven op een digitaal meldpunt en in MeldR, een app waarin Rotterdammers overlast, vervuiling en gevaarlijke situaties kunnen melden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml