Rotterdam: Gëgrüüt, büütënländsę vërkïęzïngęn
Binnenland

Rotterdam: Gëgrüüt, büütënländsę vërkïęzïngęn.

Naar aanleiding van het ontoelaatbare gedrag van Turken in Rotterdam, bijvoorbeeld bij de afgelopen verkiezingszege van Erdogan, is de Maasstad voornemens om buitenlandse verkiezingen vanaf heden te gaan schappen. Op die manier moet onrust voorkomen worden.

Het is bovendien niet de eerste keer dat buitenlandse invloeden (lees: de kilometerslange Erdogan-arm) dwars door de Europese grenzen beuken. Er ontstonden ook onwenselijke situaties naar aanleiding van de couppoging en eerdere verkiezingen.

De lokale VVD-fractie is dan ook helemaal klaar met de ongein. Fractievoorzitter Vincent Karremans: "Buitenlandse verkiezingen leveren alleen maar onrust op, we hebben er al meer ervaring mee en die is negatief."

Daarom is in het nieuwe coalitieakkoord opgenomen dat het houden van verkiezingen niet meer mogelijk mag zijn zodra die voor overlast kunnen zorgen. 'Bemoeienis van niet-EU-landen met Rotterdammers die leidt tot spanningen in onze stad wordt aan banden gelegd. Rotterdam treedt in overleg met het Rijk om te voorkomen dat in onze stad buitenlandse verkiezingen worden gehouden als die zulke spanningen tot gevolg hebben', aldus het akkoord.

Leuk hoor, allemaal. Maar als er dan in andere Nederlandse steden wél gestemd kan gaan worden, verandert er vrij weinig.

Alle artikelen geladen. Overzicht →