Rotterdam plaatst QR-code bij straatnaamborden

Rotterdam plaatst QR-code bij straatnaamborden 

28 oktober 2021 - 13:50

De gemeente Rotterdam gaat alle 6402 straatnaamborden voorzien van een QR-code waarmee u informatie kunt krijgen over de persoon of gebeurtenis in kwestie waar de straat naar vernoemd is.

Dit is natuurlijk omdat alle misdaden uit het koloniale- en slavernijverleden van de Havenstad zo nog eens extra nadrukkelijk door uw strot geduwd kunnen worden, overigens een voorstel van D66. De gemeente wilde echter geen onderscheid maken tussen 'foute' en 'goede' straatnamen. De straatnamencommissie heeft daarom afgelopen jaar alle 6402 straatnamen in Rotterdam gecategoriseerd.

Volgens wethouder Vincent Karremans, belast met de buitenruimte, is het goed om alle straatnamen toe te lichten. "Alle straten in de stad hebben met reden hun naam gekregen. Ik wil ook voorkomen dat we ‘een soort foute’ straatnamen creëren in Rotterdam. De geschiedenis van de stad, van heel vroeger tot meer recent, is terug te zien op de straatnaamborden en dat willen we op deze manier meer bekend maken. Van leuke weetjes tot belangrijk historisch besef."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml