Rotterdam: werklozen moeten leraar worden 

04 januari 2018 - 12:15

Nondeju. Hoe mooi zou het zijn wanneer werkschuwe outkieringstrekkers in plaats van het opslurpen van belastingggeld van werkenden, de gang naar het onderwijs zouden maken?

Wethouder Sven de Langen (Onderwijs) vindt dit nou ook en heeft daarom in de Rotterdamse gemeenteraad dit idee geopperd. Vorig jaar werd namelijk in de Havenstad de noodklok geluid omdat wanneer er niet snel actie wordt ondernomen, straks een op de tien klassen zonder leraar zit.

"Het is interessant om uitkeringsgerechtigden te matchen met het onderwijsveld. Hierbij moet breed worden gekeken naar de inzet die nodig is op de scholen. Ook het vak van leraar is een optie", aldus De Langen.

Briljant plan, waarom is daar niet eerder aan gedacht? Helaas is er wel één probleempje: zullen al die staatsruifgraaiers wel capabel zijn en hard willen werken om docent te kunnen worden? "Slechts zes procent van het huidige bestand is hoger opgeleid. Het grootste deel daarvan is langdurig werkloos en beschikt niet over een relevante en actuele opleiding of werkervaring."

Een druppel op de gloeiende plaat dus. Die paar mensen die wel geschikt zijn, mogen meedoen aan het zij-instromersproject van de gemeente. Rotterdam stelt voor twee jaar acht ton beschikbaar om tachtig mensen in te laten stromen in het onderwijs. Tijdens dat project vangen die mensen uiteraard wel gewoon salaris, anders onbreekt bij hen elke vorm van motivatie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie