Rotterdam yuppenstad: Sloop volksbuurt van start

Rotterdam yuppenstad: Sloop volksbuurt van start 

21 juni 2021 - 11:41

Denkt er ook weleens iemand aan de 'gewone man'? Alle protesten van de bewoners en zelfs een brief van de Verenigde Naties ten spijt, de eerste huizen in de Rotterdamse volksbuurt Tweebos gaan op dit moment tegen de vlakte. 

De ruim vijfhonderd sociale huurwoningen moeten plaats maken voor 375 duurdere nieuwbouw opdat massa's yuppen naar de arbeiderswijk trekken. Boosdoener in deze is woningcorporatie Vestia, eigenaar van de sociale woningbouw. En dan maakt het dus niks uit als daar generaties lang arbeiders gewoond hebben die verknocht zijn aan 'hun' wijkje en daarom niet weg willen, nieuwbouw (en daarmee hogere huurprijzen) zal doorgaan want dat is 'goed voor de buurt'.

Want meer yuppen maakt dat het woonklimaat, de bedrijvigheid en het niveau in het algemeen omhoog gaan en de gewone man pleurt dus maar lekker een eind op. Overigens verwacht Vestia zelf dat in dit geval een groot deel van de huidige bewoners in de buurt wel degelijk een nieuw stekje zal vinden.

Rapporteurs van de Verenigde Naties zijn daar echter niet zo zeker van en tikten Rotterdam op de vingers vanwege het woonbeleid. Zij vrezen vooral dat arme mensen, vaak inwoners met een migratieachtergrond, het slachtoffer van de plannen worden. Voor hen zou het wonen in Rotterdam onbetaalbaar worden. Naast Tweebosbuurt worden namelijk verschillende buurten in de Afrikaanderwijk gesloopt opgeknapt, kijk hieronder naar het PowNews-item wat wij recent maakten:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml