Geen fakenews: Roxeanne Hazes wint Edison
Entertainment

Geen fakenews: Roxeanne Hazes wint Edison.

Wow, echt? Wij dachten even kort aan een hoax, of een erg slechte grap. Toch blijkt niets minder waar: Roxeanne Hazes heeft een Edison in de wacht gesleept in de categorie beste Nederlands.

We gaan de uitreiking even terugkijken, want moeilijk te geloven. Een clubje muziekjournalisten en radiomakers kwam zo te zien tot dit besluit.

Volgens de mensen die er verstand van schijnen te hebben, "vindt Roxeanne zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva, die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance".

De huisband van De Wereld Draait Door (getekend bij TopNotch, waar ook Ismail Ilgun onder contract staat, do we need to say more?) heeft haar prijs te danken aan het superfantastische nummer In Mijn Bloed en weet niet wat haar overkomt. Goh, die gedachte steekt bij ons toevallig ook de kop op...

Ook in de prijzen gevallen is Ronnie Flex, blijkbaar weer losgelaten uit de afkickkliniek won hij twee Edisons. Een voor beste hiphopplaat (Amerikanen zouden hem uitlachen) en beste album.

U wilt een voorbeeld van sterk rijmwerk van Ronnie? Die hebben we. Check hier een plaatje dat vermoedelijk in 3 minuten in elkaar is geflanst, met een rijmwoordenboek ernaast. De tekst slaat nergens op, maar gelukkig heeft Ali-B wat langer nagedacht over zijn tekst. Dat verbloemt de rest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →