Rusland aan de Rijn kegelt Henk Fräser op straat
Binnenland

Rusland aan de Rijn kegelt Henk Fräser op straat.

De 51-jarige Vitesse-trainer Henk Fräser is door de twee Nederlandse spreekpoppen Joost de Wit en Marc van Hintum van het (achter de schermen) Russische bestuur in Arnhem zojuist op non-actief gesteld. Assistent-trainer Edward Sturing hoeft niet weg, hij mag Vitesse de resterende vier competitieduels coachen.

Het ontslag van Fräser, volgens seizoen hoofdcoach van Sparta Rotterdam, hing al een tijdje in de lucht. De prestaties waren de laatste tijd verre van optimaal, zo verloor Vitesse drie van de laatste vier duels en staat het inmiddels zevende op de ranglijst. Komende zaterdag staat bovendien de wedstrijd Vitesse - Sparta op het programma; bij welke club zou Frasers' loyaliteit liggen?

Opvolger al benoemd

Vitesse hoeft niet meer op zoek naar een nieuwe coach voor het volgende seizoen, op 12 maart werd al bekend dat de flamboyante Rus Leonid Slutsky een tweejarig contract heeft getekend bij de Gelders/Russische formatie.

Fräser heeft in totaal bijna twee jaar voor de Arnhemse club gewerkt. In zijn eerste seizoen won hij direct de KNVB-beker; de eerste echte prijs in de 125-jarige clubhistorie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →