'Rusland helpt Trump aan de macht'
Buitenland

'Rusland helpt Trump aan de macht'.

De campagneleider van Hillary Clinton heeft zijn aluhoedje uit de kast getrokken. Volgens Robby Mook lekken Russische hackers e-mails van het Democratische Nationale Comité om Trump in het Witte Huis te helpen.

De bewuste e-mailberichten zouden kritisch zijn over Bernie Sanders en daarmee mogelijk de verdeeldheid tussen supporters van Clinton en Sanders verder versterken. "Ik denk niet dat het toeval is dat deze e-mails werden vrijgegeven aan de vooravond van onze conventie", zei Mook gisteren tegen CNN. "En dat is verontrustend." Volgens Mook volgt de actie op pogingen van het Republikeinse platform om "meer pro-Russisch" te worden.

De hoogste communicatieadviseur van Trump, Jason Miller, noemt de beschuldigingen "een grap". "Dit toont aan dat Hillary Clinton alles zal doen en zeggen om de verkiezingen te winnen", aldus Miller, wiens team er een sport van maakt om op zoveel mogelijk verschillende manieren te zeggen dat Clinton achter tralies hoort. Ook Donald Trump Jr. bemoeit zich er nog even tegenaan en noemt de beweringen "walgelijk".

Alle artikelen geladen. Overzicht →