Rusland: Israël en Palestina gaan praten in Moskou
Buitenland

Rusland: Israël en Palestina gaan praten in Moskou.

De minister van Buitenlandse Zaken van Rusland heeft vandaag geroepen dat Israëlische en Palestijnse leiders "in beginsel" hebben afgesproken om in Moskou met elkaar het gesprek aan te gaan. De Russen hopen dat de beide landen de Midden-Oosten vredesbesprekingen hervatten na een pauze van twee jaar.

Een woordvoerder van het ministerie heeft van zowel de Palestijnse president Mahmoud Abbas als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vernomen dat het duo heeft afgesproken in de Russische hoofdstad. Wanneer de besprekingen zijn in Moskou weet AP nog niet.

Abbas heeft wel voorwaarden verbonden aan het gesprek. De Palestijn wil dat Israël stopt met bouwen van nederzettingen in bezet gebied en dat Israël een stapeltje Palestijnen vrijlaat. Bibi vindt dat echter een probleem, hij wil alleen afspreken als er geen voorwaarden gesteld worden.

Twee-en-een-half jaar geleden klapten de door de VS georganiseerde gesprekken tussen Israël en Palestina. Nu Rusland deze ontmoeting organiseert geeft dat het groeiende invloed weer van de Russen in het Midden-Oosten.

Of het handweigeren van onze Kuzu de laatste duw in de goede richting is geweest, is niet bekend gemaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →