Rusland: 'Nederland is onvriendelijk'

Rusland: 'Nederland is onvriendelijk' 

07 maart 2022 - 14:16

HAHAHA. De Russen (lees: Poetin en zijn regering) hebben ons landje officieel gekwalificeerd als 'onvriendelijk'. Dit houdt in dat deals met bedrijven en individuen uit Nederland voortaan moeten worden goedgekeurd door een speciale commissie van de Russische regering.

Nederland heeft op de lijst der onvriendelijkheid gezelschap van onder meer alle EU-landen, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Australië en Japan. Het zijn landen die sancties aan Rusland hebben opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne. Volgens Moskou gaat het om "onvriendelijke" acties tegen de Russische overheid, bedrijven en burgers.

De lijst volgt op een presidentieel decreet van 5 maart. Dat decreet staat de Russische regering, bedrijven en burgers tijdelijk toe om schulden bij buitenlandse eisers uit "onvriendelijke landen" in roebels af te lossen. Voor het overmaken van het geld moet een speciale bankrekening bij een Russische bank worden geopend. De regeling wordt alleen toegepast bij betalingen vanaf 10 miljoen roebels (ruim 66.000 euro) per maand.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml