Rusland: ' Oekraïense gebieden vanaf morgen van ons'

Rusland: ' Oekraïense gebieden vanaf morgen van ons' 

29 september 2022 - 14:21

Wat een totale gek. Poetin's Rusland gaat niet alleen de Krim, maar ook de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja vanaf morgen officieel annexeren, heeft een woordvoerder van het Kremlin bekendgemaakt. Het gaat om 15 procent van het grondgebied van Oekraïne. De Russische president Vladimir Poetin houdt om 15.00 uur (lokale tijd) een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin. Ook houdt hij dan een grote toespraak.

De door Rusland benoemde leiders van de bezette regio's zijn vandaag al in Moskou gearriveerd. Zij zijn morgen bij de ceremonie aanwezig om de overeenkomst met Rusland te ondertekenen en hebben na afloop een ontmoeting met Poetin. De president zal de Doema, het Russische parlement, op een later moment toespreken.

De """autoriteiten""" in de bezette regio's verzochten gisteren om toetreding tot de Russische Federatie. Ze vroegen Poetin officieel of hun gebieden ingelijfd kunnen worden door Rusland, nadat een """overweldigende meerderheid""" van de inwoners daarvoor """gestemd""" zou hebben.

Volgens de officiële uitslagen van de referenda heeft 98 procent van de stemmers in Loehansk voor toetreding gestemd. In Cherson stemde 87 procent voor en in Zaporizja ruim 93 procent. In Donetsk lag de uitslag het hoogst met ruim 99 procent. Oekraïne en westerse bondgenoten hebben de referenda meermaals gekenmerkt als schijnvertoningen waarvan de uitslag bij voorbaat vaststond.

Op het Rode Plein in het centrum van Moskou wordt morgen een concert gehouden ter gelegenheid van de inlijving van de vier regio's. Op het plein zijn al beeldschermen geplaatst met daarop de tekst "Donetsk, Loehansk, Zaporizja, Cherson - Rusland!" Of Poetin zelf het concert bezoekt, maakt het Kremlin later bekend. Hij bezocht in 2014 wel een soortgelijk concert na de annexatie van de Krim.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml