Rusland: 'Wij een ziekenhuis aanvallen? Nepnieuws!'

Rusland: 'Wij een ziekenhuis aanvallen? Nepnieuws!' 

10 maart 2022 - 10:41

De propagandamachine van Rusland. Als het al niet lukt om de bevolking te hersenspoelen of om kritische geluiden te weren, dan rest altijd nog een volgende optie: glashard ontkennen. 

Zo ook de berichten dat Rusland een functionerend ziekenhuis in Marioepol heeft aangevallen. Die zijn gewoon niet waar, allemaal nepnieuws. Aldus de Russische gezant bij de Verenigde Naties Dmitri Polianski. Het is volgens hem verontrustend dat zelfs de VN dergelijk nepnieuws verspreidt.

De permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vasili Nebenzja, zei dat rechtsextremistische milities een kraamkliniek hadden ontruimd om vanuit het pand te vuren. De stelling van onder anderen VN-chef António Guterres en de Oekraïense president Volodimir Zelenski dat er een kinderziekenhuis door Russen is gebombardeerd (en er dus 'genocide' op de Oekraïense bevolking wordt gepleegd), is volgens hem volslagen onzin. De lokale autoriteiten hebben gezegd dat bij die aanval drie mensen zijn gedood, inclusief een kind.

Het waren namelijk niet de Russen, nee. Volgens Rusland gebruiken de extremisten aan Oekraïense zijde burgers als menselijk schild en verwoesten ze infrastructuur inclusief woningen en scholen. Ze vrezen onder meer de komst van radicale milities uit de pro-Russische afgescheiden regio's in Donetsk en Loehansk. Die hebben volgens het Russische ministerie van Defensie inmiddels een aantal wijken in het westen en in het oosten van de havenstad ingenomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml