'Rusland zet twee NL'se diplomaten uit'
Buitenland

'Rusland zet twee NL'se diplomaten uit'.

'Wat jullie kunnen, kunnen wij ook', dachten ze in Rusland. Aangezien ons land het heeft gewaagd om twee Russische diplomaten uit te zetten, doet het Kremlin nu exact hetzelfde als bij ons. Twee Nederlandse ambassadeurs dienen hun koffers te pakken.

Tikkeltje kinderachtig als u het ons vraagt, maar zo werkt het nou eenmaal in de internationale betrekkingen. Het is nog niet duidelijk wie de diplomaten zijn die moeten vertrekken, wel dat het binnen twee weken dient te gebeuren.

Omdat er in totaal zo'n 150 Russische ambassadeurs tegen wil en dank uit verschillende landen moesten vertrekken, hadden de Russen gisteren al aangekondigd dat exact dit aantal aan diplomaten andersom ook uit Rusland zou worden gebonjourd.

Nauwe banden in stand houden

Verder is Poetin trouwens nog steeds heel blij met ons, volgens een woordvoerder wil hij de 'nauwe' banden in stand houden, meldt de NOS. Komt vast allemaal door het bezoekje van Geert Wilders laatst.

De uitzetting van de Russische diplomaten door de VS, Australië, de EU-lidstaten en nog een paar Europese landen is uit solidariteit met de Britten, die op hun grondgebied de Russische ex-spion Skripal en zijn dochter aangevallen zagen worden met zenuwgas. De Britten zeggen bewijs te hebben dat Moskou erachter zit. Rusland ontkent alles.

Alle artikelen geladen. Overzicht →