Russen krijgen eigen versie Pokemon Go
Tech

Russen krijgen eigen versie Pokemon Go.

Moskou heeft zijn eigen versie van de game Pokémon Go gelanceerd. Alleen vangt u hiermee geen Pokémons, maar historische figuren in de Russische hoofdstad.

De app heeft de toepasselijke naam 'Know. Moscow. Photo' en het doel is om met de camera van uw mobiele telefoon verschillende historische figuren uit de Russische canon te fotograferen. Zo kunt u op zoek naar Ivan de Verschrikkelijke, Napoleon en Peter de Grote. Net als bij het populaire Pokémon Go moeten gebruikers ook echt naar de plekken gaan waar deze historische grootheden zich schuilhouden, meldt Business Insider.

Kritiek

Niet iedereen in Rusland is echter even blij met de lancering van de app, waar momenteel alleen nog een proefversie van te downloaden is. Het brengt namelijk allerlei potentiële gevaren met zich mee. Parlementslid Yevgeny Fyodorov bijvoorbeeld beschuldigt de makers van de app ervan Rusland te willen destabiliseren. Een lid van de communistische partij vergeleek het gevaar van de app met de gevaren van drugs en gokken. Ook heeft een ander parlementslid het gevoel dat "de duivel met de app meekomt en spirituele verdeeldheid wil scheppen."

Tja, daar hebben de makers van 'Know. Moscow. Photo' toch even mooi niet aan gedacht. De lancering van de volledige versie volgt in augustus, maar het is nog maar de vraag of de app dan nog bestaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →