'Russen oefenden aanval om Westen te slopen' 

20 december 2017 - 16:55

Rusland zou dit jaar een aanval op het Westen hebben gesimuleerd. Bij een grootscheepse oefening genaamd 'Zapad 2017' in het zuidwesten van het land werd een tactiek geoefend om Europa zo snel mogelijk te kunnen bezetten.

Dat schrijft de Duitse kwaliteitscourant Bild op basis van "twee bronnen bij een westerse inlichtingendienst". Het scenario van de militaire oefening zou in werking kunnen treden als het Kremlin zich bedreigd voelt. Bijvoorbeeld als de spanningen in Oekraïne overkoken.

Alle reden dus om uw fobie voor de Russen nieuw leven in te blazen. Maar mocht het land van Poetin echt gaat aanvallen, dan hebben 'wij' wel mooi hun tactisch aanvalsplan alvast.

Eerst worden Estland, Letland en Litouwen bezet. Daarna volgen lucht- en raketaanvallen op onder meer Nederlandse, Duitse en Poolse havens en vliegvelden en tot slot wordt het noorden van Finland en Noorwegen, en Spitsbergen bestookt.

De Russen zelf hebben uiteraard een compleet andere versie van dit verhaal. Volgens hen was de oefening gericht op terreurbestrijding.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie