Russische ambassadeur: NL, kap eens met stressen
Binnenland

Russische ambassadeur: NL, kap eens met stressen.

Volgens de Russische ambassadeur Sjoelgin moeten we in Nederland eens stoppen met paranoïde doen over zijn geliefde vaderland. Zo geeft hij in een reactie op de verhalen dat zijn land doelbewust nepnieuws zou verspreiden aan dat regelrechte onzin is.

Rusland wordt door 'ons' neergezet als "gigantische kwaadaardige octopus die dreigend rondwaart over de vrije wereld met als doel het vernietigen van kwetsbare democratieën", aldus Sjoelgin tegenover de NOS. En dat slaat volgens hem helemaal nergens op.

Bovendien koelt de relatie tussen Rusland en Nederland steeds verder af en "in deze context is elke niet onderbouwde of niet gecheckte beschuldiging helemaal niet nuttig. Ze weerhouden ons ervan onze volledige medewerking te verlenen."

Tja, op zich wel logisch natuurlijk. Ook Geert Wilders waarschuwde al dat we in Nederland beginnen te lijden aan 'Russofobie'. Hij gaat daarom een bezoekje brengen aan het Kremlin om de kou met Rusland uit de lucht te halen. Wij peilden al eerder de stemming in de Tweede Kamer: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →