Russische grootmoefti: besnijd alle vrouwen
Buitenland

Russische grootmoefti: besnijd alle vrouwen.

Een Russische grootmoefti, meneer Ismail Berdiyev, heeft voor ophef gezorgd door te pleiten voor wereldwijde besnijdenis van alle vrouwen. 

Berdiyev staat aan het hoofd van een moslimgenootschap in de Noord-Kaukasische regio. In een interview met Interfax zei de grootmoefti gisteren dat het "heel goed" zou zijn als vrouwenbesnijdenis overal ter wereld werd toegepast. Er zou dan namelijk minder overspel plaatsvinden. 

Berdiyev kreeg bijval van Vsevolod Chaplin, voormalig spreekbuis van de Russische Orthodoxe kerk. Wel merkte Chaplin op dat Orthodoxe vrouwen niet besneden hoeven te worden, want die gaan volgens hem sowieso nooit vreemd. 

Iets later trok de grootmoefti zijn woorden snel terug en zei dat het een grapje was geweest, schrijft Business Insider. De islam zou helemaal niet oproepen tot vrouwenbesnijdenis.

Er is meer aandacht voor vrouwenbesnijdenis sinds Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, in 2014 een wereldwijde campagne startte om de wanpraktijken tegen te gaan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →