Russen hacken elektrobedrijf VS
Buitenland

Russen hacken elektrobedrijf VS.

Het is natuurlijk allang bekend dat er wordt gedacht dat er Russen achter de hackaanvallen zaten die onder meer het e-mailaccount van Hillary Clinton en verschillende Amerikaanse systemen troffen. Afgelopen vrijdag werd er malware gevonden in een laptop van een gemeentelijk elektriciteitsbedrijf in Vermont, waarbij dezelfde code werd gebruikt die aan eerdere Russische hackaanvallen werd gelinkt. 

Door de hack in dit elektriciteitsbedrijf worden de sancties die president Obama aan Rusland oplegde, geschonden. Rusland ontkent de door hun staat gesponsorde hacks nog steeds in alle staten, maar Amerika beschuldigt Rusland ervan dat het land zich met de Amerikaanse verkiezingen gemoeid heeft.

Peter Shumlin, democratische gouverneur van Vermont waarschuwt volgens TIME dat alle Vermonters en Amerikanen zich gealarmeerd moeten voelen door de grootste schurk in de wereld, Vladimir Poetin, die "ons aanvalt door het hacken van ons elektriciteitsnet, waar we van afhankelijk zijn voor onze kwaliteit van leven, economie, gezondheid en veiligheid."

Alle artikelen geladen. Overzicht →