Russische minister Lavrov: 'Kans op WOIII reëel gevaar'

Russische minister Lavrov: 'Kans op WOIII reëel gevaar'  

26 april 2022 - 11:14

Graaf allemaal maar een atoombunker en hamster alvast naast wc-papier al het ingeblikte voedsel dat u kunt vinden, want met die gekke schietgrage Russen weten we het maar nooit. Sergej Lavrov (de Russische minister van Buitenlandse Zaken) heeft gisteren tegen Russische staatsmedia gezegd dat er een "reëel" gevaar is dat er een Derde Wereldoorlog komt.

Wel zou Rusland zo'n oorlog ontoelaatbaar vinden, stelt hij. Ook wil Rusland de "kunstmatige" risico's op een nucleaire oorlog verminderen. Ja natuurlijk, klinkt ook heel geloofwaardig allemaal nadat diverse Oekraïense steden kort en klein zijn geschoten en burgers zijn afgeslacht.

"Het gevaar is serieus, het is echt, je kan het niet onderschatten", zei Lavrov tegen het Russische staatspersbureau Interfax over de kans op een nieuwe wereldoorlog. De buitenlandminister vindt bovendien dat de NAVO via Oekraïne "oorlog met Rusland voert. En oorlog is oorlog." 

Lavrov zei daarnaast nog dat er hoe dan ook een akkoord zal komen met Oekraïne, maar dat de inhoud van dat akkoord afhankelijk is van de militaire situatie. Het is bovendien allemaal de schuld van Oekraïne: Kiev zou alleen doen "alsof" ze onderhandelen. "Welwillendheid heeft beperkingen. Als het niet wederzijds is, helpt dat het onderhandelingsproces niet", aldus Lavrov.

O ja: de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou volgens de minister "een goede acteur" zijn. "Maar als je je goed richt op wat hij zegt, spreekt hij zichzelf duizenden keren tegen". Desondanks zegt hij dat Rusland het vredesoverleg met Oekraïne doorzet.

Juist ja. Fijne kerels daar in het Kremlin. Wij gaan op de redactie alvast wat jodiumtabletten inslaan.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml